Les impuxibles (Barcelona)

Beuen de fonts diverses (dansa, música, teatre, performance...) i les fonen en un llenguatge propi. La pianista Clara Peya i la seva germana coreògrafa Ariadna són Les impuxibles, un duet que conté la potència de la qualitat artística de cada una i l’harmonia del vincle que les uneix. Ara presenten Luzula, una peça de dansa i música de gran expressivitat i bellesa. Una proposta sorgida de l’ànima, d’aquelles que mouen i remouen, i que comuniquen des de l’emoció, sense límits.

 

www.lesimpuxibles.com

Las Monacas (Pau - Occitania)

Tres veus, tres tamborins i una simbomba. Amb aquests elements es presenten les tres components de Las Monacas, una formació de la vila de Pau dedicada als cants polifònics gascons. De la mà d’Audrey, Lucia i Sonia coneixerem una mica més les cançons que s’han cantat i que es canten encara a les tavernes de la regió de Bearn. Música, dansa i festa assegurada!

Clara Peya + MUDA: Ariadna Peya (Barcelona)

Pianista i compositora d’una expressivitat sense límits, Clara Peya és capaç de convertir un concert de piano en una autèntica performance. Compta amb sis discos editats i ha compost diverses músiques per a espectacles de teatre i dansa. El seu darrer treball s’anomena Mimulus (Temps Record, 2015), la flor que ens ajuda a encarar les pors quotidianes. Veniu a descobrir el seu univers musical, que presentarà amb la col·laboració de la ballarina Ariadna Peya!

 

www.clarapeya.com

Esther Condal (Barcelona)

Hi ha moments que vols atrapar, que s’escapen, com ocells a ple vol, lleugers i profundament pesants, lúcids. Impossibles de mirar fixament. Considerada com una de les grans veus del jazz català, Esther Condal presenta les cançons del seu darrer disc Bird. Si al seu disc de debut, Home (Petit indie, 2012), ens obria les portes de casa seva per endinsar-se en les arrels d’un passat que l’emoció ofegava, ara a Bird és la vida, els esdeveniments lleugers, fulgurants, els que s’eleven per ser cançó.

 

www.esthercondal.com

Bel (Úbeda)

Artista multidisciplinària que mescla estils com el pop andalús, el swing, el flamenc i la percussió corporal. Després del seu pas per la companyia Mayumana, presenta el disc Pasatos de Jijala (Mapa Musical, 2014), un homenatge a les seves primeres sabates de gitana, enregistrat a l’estudi privat de Joaquín Sabina. El gran sentit de l’humor i la interacció amb el públic faran, d’aquest directe, una autèntica experiència de vida i d’art.

 

www.beluniverso.com

Lu Rois (Sabadell)

Des que va debutar amb Camí del Far (autoeditat, 2015), la cantautora i pianista Lu Rois ja s’ha fet un nom a l’escena musical del país. Ara presenta el seu nou treball, Cau de Lluna (autoeditat, 2016), un conjunt de cançons plenes de força, vitalitat i coratge, sense deixar de banda la seva dolçor i sensibilitat. En directe, ens farà viatjar per melodies infinites, atmosferes oníriques i passatges hipnòtics.

 

www.lurois.com

Núria Graham (Vic)

Des que va presentar la seva primera gravació, Núria Graham ha confirmat un talent precoç i singular per compondre i cantar pop-rock de perfil clàssic. Ara presenta les cançons del seu darrer disc, Bird Eyes, en què la seva veu vellutada s’endinsa en mapes sònics moderns, inesperats, que embolcallen les cançons amb rotunditat. Pop amb majúscules, d’una artista capaç de crear atmosferes sonores intenses i personals.

 

www.nuriagraham.com

The Crab Apples (Santa Eulàlia de Ronçana)

Després de passar per concursos com el Sona 9, d’obtenir sis nominacions als premis Enderrock de votació popular, i de presentar el seu disc de debut, Right here (Discmedi, 2015), la jove banda vallesana arriba amb l’EP i fanzine Hello Stranger (Discmedi, 2016). Una col·lecció de cançons a mig camí entre el rock i la música més atmosfèrica, amb bases contundents i melodies pop al servei d’unes lletres crítiques amb la societat actual.

 

www.facebook.com/thecrabapples

Brigitte Laverne (Barcelona)

Amb el synthpop alternatiu com a carta de presentació, l’artista barcelonina s’ha situat com una de les noves promeses de la música electrònica. Amb només un EP publicat, Brigitte Laverne (Foehn Records, 2015), a principis d’any va formar part del Sónar de Reykjavík i fa dos anys va ser l’única artista de l’Estat espanyol escollida per participar en la Red Bull Music Academy a Tòquio. Textures electròniques i bases embolcallants formaran capes sonores plenes de dinamisme i sensualitat.

 

www.brigittelaverne.bandcamp.com

Esperanceta (Esterri d’Àneu)

Un espectacle de “cabaret pagès”, de la mà de la pubilla de casa Gassia d’Esterri d’Àneu. Amb L’Esperanceta per un dia coneixerem una dona de grotesca delicadesa que enamorarà el públic amb les seves vivències i l’àmplia saviesa. Deixeu-vos seduir per la seva personalitat, promet ser una experiència única i irrepetible!

Anna Rubio (Farrera)

Un taller per aprendre a escoltar, i a construir una acció en moviment o dansada amb acompanyament musical. Amb aquesta proposta, la ballarina Anna Rubio, especialista en dansa en la natura, ens oferirà l’oportunitat de treure tot el nostre bagatge personal i posar-lo al servei del moviment. Prepareu-vos per una sessió en què sons, música, cos, ment i espai s’entrellaçaran en una experiència per a tots els sentits.

 

www.dansanatura.com

Claudia Flammin

Ballarina i improvisadora francesa, Claudia Flammin crea danses al moment a partir d’elements del seu entorn immediat (paisatges, sensacions, sons...). Una posada en escena que vol fer de cada segon, únic i diferent, sense directius preestablertes. Arribar, descobrir i ballar simultàniament.

www.cloflammin.wix.com/claudiadanseuse

Sara Arjó (Betren)

Una petita caminada per conèixer Les plantes de muntanya. Mirarem, tocarem, olorarem i sentirem llegendes i històries de la gent del territori. Ens acompanyarà la biòloga i divulgadora Sara Arjó, que ens mostrarà la gran riquesa patrimonial i natural de la Vall d’Aran. Un tresor valuós per descobrir i redescobrir, tant per les persones que visiten per primera vegada la zona com pels que hi viuen durant l’any.

 

www.verdeblu.cat

Carme Mombiedro (Salardú)

Amb la xerrada "Escoltem el nostre cos?", la metgesa especialista en Biologia del Comportament i Neurociències, ens parlarà de com gestionar millor les nostres emocions per tal d'avançar com a persones en la societat que ens ha tocat viure.

Nora Muntañola (Vielha)

Compromesa amb les dones del món, l’antropòloga Nora Muntañola ens farà recórrer nous camins sobre cooperació i exili a Veus de dones: testimonis que construeixen nous camins.

Carmela Rodríguez (Boí)

Carmen Bonifaci (Bausent)

Una desfilada de moda de dues de les dissenyadores i mestres artesanes que treballen actualment al territori, i impulsen la revalorització de la llana aranesa. Amb una línia pròpia de peces en teixits nobles, Carmela Rodríguez presentarà la seva col·lecció d’hivern, elaborada amb seda i llana d’ovella aranesa. I, des de Bausen, l’artesana Carmen Bonifaci també arribarà a Salardú per mostrar-nos les seves creacions. Artesania, creativitat i sostenibilitat al servei de productes de disseny, útils i genuïns.

 

www.carmelarodriguez.es